Opskrift på lækre grove pølsehorn

Opskrift på grove pølsehorn

Opskrift på grove pølsehorn

Her hjemme er vi glade for pølsehorn, så når jeg bager dem, bager jeg i store mængder, så der er til fryseren. Jeg har afprøvet forskellige opskrifter på pølsehorn igennem årene, men jeg har aldrig fundet en som jeg vendte tilbage til igen. Derfor prøvede jeg igår at lave min egen version – og hold nu op de blev gode! Der er både hvedemel, grahamsmel og 5-korns blanding i – så de er ikke lige så kedelige som de normale hvede-pølsehorn.

De blev dejligt bløde og ikke tørre overhovedet. Og de smager stadig lige så godt i dag, dagen efter – både kolde og efter en 10 minutters tid i ovnen. Jeg har lagt en masse i fryseren, og jeg er sikker på at de stadig er gode efter at blive tøet op igen. Når jeg har prøvet at tø nogle op, laver jeg en opdatering her i indlægget.

Hvis du selv vil prøve opskriften, så kommer den her – jeg hører gerne tilbagemeldinger på opskriften, enten som kommentar her i indlægget, eller på Instagram med taggene @lonniejacobsendk og #lonniesdotdk

Grove pølsehorn – 12 stk
2,5 dl sødmælk
125 g smør
50 g gær
1 æg
3 spsk sukker
1 tsk salt
300 g hvedemel
200 g grahamsmel
75 g 5-korns blanding

6 bayerske pølser
1 æg til pensling
Sesamfrø

Fremgangsmåde
Smørret smeltes i mælken ved svag varme. Lad mælke-smør blandingen køle af til stuetemperatur, og rør gæren ud her i.

Æg, sukker, salt og 5-korns blandingen røres i.

Melet kommes i lidt efter lidt, og dejen æltes godt igennem. Hvis dejen klistrer og hænger ved når du rører ved den, så tilsæt lidt mere hvedemel, indtil den ikke længere hænger ved din finger når du rører ved den. Dejen stilles tildækket til hævning i 30 min.

Efter hævning rulles dejen ud i en pølse, og deles i 12 lige store dele. Pølserne skæres over på midten.

Rul dejen til en lang pølse og sno den rundt om en halv pølse. Sørg for at hele pølsen er dækket med dej.

Pølsehornene sættes til efterhævning i 15 min. Pensl pølsehornene med æg, og drys sesamfrø over.

Bages i forvarmet ovn ved 225 grader alm. ovn, i ca 15 min.

Kan serveres både lune og kolde, evt med favorit ketchuppen som dyppelse.

God fornøjelse!


Skriv en kommentar

...